
خانه ملی خبرنگاران افغانستان درآستانه فرارسیدن سوم ماه مه روز جهانی مطبوعات، کنفرانس مطبوعاتی را برگزار نمود.
خانه ملی خبرنگاران افغانستان در آستانه فرا رسیدن سوم ماه مه طی کنفرانس مطبوعاتی، روز جهانی مطبوعات را با حضور مسوولان نهاد های حامی خبرنگاران، مسؤلین رسانه ها و شماری از خبرنگاران در دفتر مرکزی شهر کابل برگزار و فرا رسیدن این روز را به جامعهای رسانهای و مطبوعاتی کشور تبریک و تهنیت عرض نموده بیان داشته که مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سوم ماه مه را به عنوان روز جهانی آزادی مطبوعات یا فقط روز جهانی مطبوعات اعلام کرده است که همه ساله از این روز در سراسر جهان گرامی داشت به عمل می آید.
سید یاسین متین، رئیس خانه ملی خبرنگاران افغانستان، به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، هدف از برگزاری این کنفرانس را همکاری و هم سویی با رسانه ها و مطبوعات کشور خوانده میگوید: از این روز همه ساله در سر تا سر جهان گرامی داشت به عمل می آید.
آقای متین: مشکلات اقتصادی را یکی از مهمترین عوامل سد راه خبرنگاران و رسانه های افغانستان دانسته وی بیان نمود برای رفع این چالش، خانه ملی خبرنگاران افغانستان، نهاد های حامی خبرنگاران، با همکاری وزارت اطلاعات و فرهنگ و نهادهای بینالمللی برنامهها و طرح های را برای حل این مشکلات و حمایت از خبرنگاران و رسانه ها روی دست گرفته و بزودی شاهد تحقق شان خواهیم بود.
ایشان فعالیت های شماری از رسانه های بیرون مرزی را نسبت عدم رعایت اصول حرفه خبرنگاری و اخلاقی در افغانستان، نگران کننده خوانده افزود: فعالیت چنین رسانه ها باعث تخریب و وحشت در میان مردم افغانستان و جامعه جهانی شده است. وی بر نقش کلیدی رسانهها در جامعه تأکید کرده اظهار نموده که رسانه ها ابزار آگاهی دهی، اطلاع رسانی و پل ارتباطی میان مردم و مسئولان می باشند که خبرنگاران و رسانه ارزشهای اسلامی، فرهنگی و اصول خبرنگاری را باید در چارچوب منافع ملی رعایت نموده و در این راستا مسئولیت پذیر باشند.
رئیس خانه ملی خبرنگاران افغانستان می گوید برای رفع مشکلات و چالش های خبرنگاران و رسانه ها سه طرح اساسی و کلیدی را روی دست گرفته ایم که با تطبیق این طرح ها می توانیم چالش ها و موانع موجود را از میان برداشته و بر فعالیت رسانه ها و خبرنگاران کمک و همکاری جدی نمایم. وی اولین طرح این نهاد را به وزارت اطلاعات و فرهنگ چنین بیان کرد که از طریق ایجاد فرصتهای شغلی برای خبرنگاران در نهاد های و دفاتر مختلف دولتی می توانیم برای صد ها خبرنگار زمینه شغلی را در کشور فراهم نماییم. طرح دوم که روی دست است همکاری بین تجاران ملی و رسانهها برای تبلیغات موثر محصولات و کسب درآمد از طریق بازدید های تبلیغاتی است و طرح سوم، هماهنگی با نهاد های بینالمللی در راستای حمایت از رسانهها و ارتقای ظرفیت خبرنگاران با فراهم سازی امکانات مورد نیاز می باشد.
آقای متین در اخیر. با اشاره به روز جهانی مطبوعات که از سوی سازمان ملل نامگذاری شده است با انتقاد از سکوت برخی نهادهای بینالمللی و حقوق بشر درباره وضعیت خبرنگاران فلسطینی می گوید نهاد های بین المللی و سازمان حقوق بشر قوانین وضع شده خویش را زیر پای کرده و خبرنگاران و مرم فلسطین را نادیده گرفته اند که این یک جنایت بشری در برابر مردم مظلوم فلسطین می باشد. وی خبرنگاران فلسطینی را الگوی شجاعت و شهامت خوانده، حمایت و پشتیبانی از جامعهای فلسطین را وظیفه ایمانی و وجدانی همه مسلمانان جهان دانسته خواستار ایستادگی در برابر این ظلم شده است.
حجتالله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان، با تشکری از خانه ملی خبرنگاران افغانستان بابت برگزاری کنفرانس جهانی مطبوعات، این روز را به همه خبرنگاران افغانستان تبریک گفته بیان نمود: سوم ماه مه، روز جهانی مطبوعات، یاد آور اهمیت آزادی بیان، دسترسی آزاد به اطلاعات و نقش ارزشمند خبرنگاران در روشنگری جامعه است.
آقای مجددی از وضعیت دشوار کارمندان رسانه ها که بدون پرداخت حقوق به فعالیت خود ادامه میدهند، ابراز نگرانی کرده افزود: عملکرد جامعه رسانهای باید تحت قضاوت قرار گیرد و تاریخ هیچ یک از کار کرد ها و دست آورد ها را فراموش نخواهد کرد.
این کنفرانس با قطع نمودن کیک به مناسب روز جهانی مطبوعات از سوی مسوولان نهاد های حامی خبرنگاران، اصحاب رسانه ها و شماری ازخبرنگاران به پایان رسید.
سوم ماه مه روز جهانی مطبوعات، فرصت است برای گرامیداشت تلاشهای خستگیناپذیر خبرنگاران و فعالان رسانهای که با عشق به آگاهی، چراغ دانایی را در دل جامعه روشن نگه میدارند. این روز، یاد آور جایگاه ارزشمند مطبوعات در رشد فکری، فرهنگی و اجتماعی ملت ها است؛ جاییکه هر واژه، پژواکی از حقیقت و هر گزارش، پلی به سوی آیندهای روشنتر است.